Sales Pipeline Management

Ook afdeling Sales kan een 'productie-afdeling' zijn met voorspelbare output.

De vanzelfsprekendheid waarmee we geprognotiseerde output van een regulier productie-proces verwachten, hoe grillig en wispelturig is meestal de dagelijkse praktijk van een sales-afdeling op dat gebied.

En dat terwijl sales-afdeling in die zin niets anders is dan ook een ‘productie-afdeling’ waar hard gewerkt wordt om van een offerte, een opdracht te maken!

“De sales-afdeling is feitelijk ook een productie-afdeling waar stap voor stap gewerkt wordt aan het binnenhalen van een opdracht”

De sales-afdeling wordt echter met regelmaat ervaren als een ‘BLACK-BOX’, ontbreekt de regie om aan te sturen op de juiste sales-activiteiten en zijn de resultaten meestal een grotere verrassing dan gewenst.

Het toepassen van Sales Pipeline Management in jouw bedrijf lost dát probleem op!

Net als bij een regulier productie-proces waar een product gemaakt wordt, is Sales ook het ‘productieproces’ waar gewerkt wordt aan een offerte om daarvan een opdracht te maken. En zoals in ieder productie-proces, is/zijn:


Sales Pipeline Management
 vormt hèt cruciale onderdeel van iedere onderneming en geeft grip op alle actuele sales-activiteiten en opportunities bij (potentiële) opdrachtgevers, waardoor de voorspelbaarheid van commerciële doelstellingen vergroot wordt.

Doe je dit niet?! Dan zal het jaar in, jaar uit een te grote verrassing voor je zijn of je jouw commerciële doelstellingen haalt of niet. Anders gezegd, je zit dan op de achterbank van jouw bedrijf in plaats van achter het stuur.

Er is over dit onderwerp natuurlijk heel veel te vragen als ook te vertellen. Wil jij even de diepte in met betrekking tot dit onderwerp? Laat het mij weten, dan geef ik je een persoonlijke toelichting.

Bel me met nummer: 06 – 10 79 62 78

Of stuur een email: franc@salespipelinexpert.com

Waarom is Sales Pipeline Management noodzakelijk?